Markentreprenad - ett brett område

Vi behärskar allt inom markentreprenad

Markentreprenad är ett brett område. Kort sammanfattat kan man säga att det innebär allt arbete i utemiljön kring en byggnad, förutom det som räknas som trädgårdsskötsel. Markentreprenad handlar om allt det som knyter ihop trädgården såsom staket, terrasser, gångvägar, uppfarter, och som skapar nivåskillnader i syfte att göra en utemiljö mer dynamisk.

När man utför den här typen av arbeten är det väldigt viktigt att man har rätt utrustning och de kunskaper som krävs för att göra ett gediget underarbete. Annars kommer jobbet inte att hålla och du får lägga om din stenläggning efter något enstaka år för att den har blivit ojämn. Ta därför hjälp av ett proffs som ser till att underlaget blir rätt redan från början istället, oavsett om det handlar om att anlägga en grusgång eller en ny garageuppfart.

Projektering/projektledning

Har du ett större byggprojekt på gång och behöver kompetent ledning? Vi kan hjälpa dig på vägen – från din grundläggande idé till färdiga bygghandlingar. Våra kompetenta medarbetare kan hjälpa till med såväl projektledningen till arbetsledningen och styra ditt byggprojekt i hamn. Vi är med dig hela vägen.

Markentreprenad Stockholm

Nybyggnation

Vi erbjuder även nybyggnation, hela vägen från bygghandling till färdigt hus. Vi bygger villor, Attefallshus, flerbostadshus med mera. Vi röjer och lägger grunder för fastigheter, gräver diken, drar el och avlopp, lägger golvvärme och utför även grovplanering av marken där huset ska byggas.

Finplanering

Vid nybyggen brukar det se rätt fult ut kring huset när man är färdig. För att få en snyggare utemiljö snabbt och enkelt är det smart att lägga ut färdig gräsmatta. Vi formar och jämnar ut marken kring ditt hus på det vis du önskar och sen lägger vi ut gräsmattan som snabbt växer ihop till ett sömlöst täcke av grönt. Sen kan du enkelt jobba vidare därifrån med buskar, träd, blommor och andra växter för att gestalta din trädgård.

Vi anlägger även pooler, anpassade för de speciella förutsättningar som finns i Sverige.

Stenläggning

Sten är ett spännande material som man kan göra mycket med i en trädgård. Vi kan bygga murar för att skärma av delar av trädgården eller höja upp en del av den. Sten kan användas för att anlägga gångar och uppfarter och ge dem ett helt nytt utseende. Stenkanter kan användas för att avgränsa rabatter från gångvägar eller gräsmatta. Det finns en mängd olika typer av stenmaterial på marknaden. Hör efter med oss så kan vi ge exempel på vad som kan passa för olika ändamål.

Dränering

Husdränering är en annan viktig åtgärd som man bör utföra regelbundet för att undvika fuktproblem i sin grund eller källare. Det kan också vara lämpligt att passa på att förbättra eller byta ut källarisoleringen samtidigt när man gör detta. Intervall på omkring 20-30 år brukar man säga är lämpligt mellan dräneringarna. Vilken slags jord du har runt huset påverkar också hur länge dräneringen håller. Är det huvudsakligen grus håller den vanligen längre än om du har lera i marken. Om du är osäker på hur länge sen det var som en dränering genomfördes vid ditt hus eller hur din mark kan påverka grunden är du varmt välkommen att höra av dig till oss så kan vi komma ut och ge dig en utvärdering.

Referenser

Vi har hjälpt en mängd nöjda kunder i Stockholm med markentreprenad av alla de slag. Hör av dig till oss så kan vi ge dig referenser på tidigare arbeten som vi har utfört så att du kan se det fina resultatet och få lite ny inspiration kring vad du kan göra hemma hos dig.

En pålitlig partner inom markentreprenad i Stockholm!